The Light Hunter

Friday, December 3, 2010 at 15:26

E prima data cand scriu in romana pe blogul foto. Initial mi-am propus sa folosesc doar limba engleza, astazi insa, dintr-un motiv sau altul, am simtit nevoia sa scriu in limba in care am invatat sa gandesc , sa visez, sa comunic.  Si cred ca am sa continui sa scriu in romana, in definitiv, e un loc unde arat, celor ce  petrec  cateva minute aici, o parte din mine si nu vad nici-un motiv  de a ma mistifica intr-o limba pe care, oricat de frumoasa ar fi, nu este a mea.

Imaginea de mai jos a fost surprinsa in timp ce iesisem sa fotografiez niste peisaje. Locul e superb, iar toamna, inainte de apus, cand lumina e blanda, totul capata  nuante calde, de galben-auriu. E ora la care apar in general fotografii, asa cum s-a intamplat si cu cel din imagine. In timp ce ne vedeam fiecare de treburile noastre, l-am vazut intamplator ,   atins de razele soarelui  si n-am rezistat sa nu-i fac o poza.  Sper ca fotografiile i-au iesit asa cum a dorit si ii multumesc in gand ca a fost acolo in acelasi timp cu mine.

The Light Hunter

 

5 comments

  1. VertAnge Says:

    Narnia, pe lista mea de dorinte petru 2011 pe printre primele locuri se numara si "sa invat sa fac fotografii frumoase":)
    Imi poti recomanda, te rog, o carte sau un site pentru incepatori? Am citit cate ceva despre tehnica si compozitie pe net, dar am gasit informatiile in mai multe surse si m-am impotmolit adesea in termeni pe care nu i-am mai intalnit. Pana gasesc explicatia uit restul informatiilor...:)
    Caut ceva care sa fie cat de cat sistematizat.
    Multumesc anticipat!

  2. Narnia Says:

    Sincer nici eu nu am gasit informatii intr-un singur loc, ci cate putin in locuri diferite.
    Cele mai multe informatii/carti le am in limba engleza, dar cateva tutoriale interesante in romana le poti gasi pe site-ul

    http://www.foto-magazin.ro/despre-fotografie.php

    Gasesti acolo articole interesante si frumos explicate, mai mult, sunt si destul de bine sistematizate. Sper sa te ajute.

    Deasemenea, iti sugerez sa urmaresti blogul domnului Dinu Lazar
    http://fotomaniacu.blogspot.com/, domnia sa preda fotografia si posteaza adesea linkuri catre diverse reviste/site-uri de specialitate.
    Daca esti interesata de carti in engleza, da-mi de stire si am sa fac o lista.

    Sper sa-ti fie de folos.

  3. VertAnge Says:

    Multumesc frumos, Narnia!
    Daca ai timp posteaza, te rog, si titlurile cartilor in engleza.
    Multumesc mult de tot!

  4. Narnia Says:

    Cu mare drag, VertAnge.
    Am sa fac o lista si am sa o postez. As vrea insa sa te atentionez ca nu sunt convinsa ca eu sunt cea mai potrivita persoana pentru a recomanda lectura de specialitate. Sunt doar incepator in fotografie si nu am un indrumator specializat, deci nu am certitudinea ca alegerile mele sunt cele mai indicate. :)

  5. VertAnge Says:

    Fotografiile tale ma fac sa am incredere in ceea ce imi vei recomanda. :)

Post a Comment